Злочин проти журналістів замовив Офіс Президента - Шабунін

Допоки справжні організатори та замовники злочинів проти журналістів не опиняться на лаві підсудних, винним у цих злочинах слід вважати Офіс Президента .

Про це повідомив у фейсбуці глава ЦПК Віталій Шабунін.

"Непокаране зло завжди повертається наглішим і сильнішим. Використання спецслужби для дискредитації журналістів — чистої води зло. Після непокараного СБУшного "мітингу" під моїм будинком — його спалили (чудом не з батьками разом). А згодом батьків залякували, кидаючи гранати під двері. Жоден з цих злочинів так і НЕ було розслідувано, а винних — (не. — Ред.) покарано", — зазначає Шабунін.

"В першу чергу через те, що не покарали СБУшників з першого "мітингу". Якщо не покарали їх – значить влада з цим ок і значить можна ще. Звільнення керівника — не покарання. У моєму кейсі керівника тих СБУшників теж звільнили, і Зеленський теж гучні заяви робив. І що? А нічого. Саме тому все, як ви бачите, зайшло на нове коло. Далі знову спалені будинки і гранати? Чи кримінальні справи? Є де Татарову розвернутися, правда? Допоки справжні ОРГАНІЗАТОРИ і ЗАМОВНИКИ не отримали підозр і не сіли на лаву підсудних — вважати такими треба владу – конкретно Офіс Президента. Все максимально чітко", — додає Шабунін.

Стеження за Bihus.Info

Нагадаймо, 16 січня в мережі з’явилося відео, на якому співробітники Bihus.Info нібито вживають наркотики на новорічному корпоративі. Засновник проєкту Денис Бігус зазначив, що на відео — частина команди, а саме оператори. Журналісти, за його словами, наркотики не вживали.

"Команда усвідомлює всю жесть ситуації. Звісно, прослуховування і спостереження були незаконними, а цілі тих, хто записував, зрозумілі. Та це не є виправданням тому, що ми побачили на відео — а саме вживанню заборонених речовин кількома нашими колегами", — зазначили в команді.

Згодом Бігус заявив, що за членами команди Bihus.Info стежили близько року. А новорічний корпоратив став частиною операції силовиків.

СБУ розпочала провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки. А також вилучила диски із записами камер.

Нещодавно журналісти Bihus.Info звернулися із проханням допомогти ідентифікувати осіб, які, ймовірно, причетні до стеження за командою розслідувачів.

Вгорі: на фото ліворуч організатор протизаконного стеження за журналістами “Ігор СБУ”

«Аргумент»




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024