«Київпастранс» замовив партнерам партнера Шурми тягову підстанцію за 77 мільйонів

КП «Київпастранс» 19 березня за результатами тендеру замовило ТОВ « Плутон ІС» тягову підстанцію вартістю 77 млн₴ Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч виробник поставить модульну комплектну тягову підстанцію МКТП. Як сказано в документах на неї, можна використовувати її як мобільний або стаціонарний розподільчий пункт електроенергії для покращення якості та надійності міського електротранспорту. Вона одноагрегатна та складається з одного модуля, обладнаного перетворювальним агрегатом у складі трифазного сухого трансформатору потужністю 1000 кВА і випрямляча номінальним струмом 1250 А із трифазною мостовою схемою. Перелік складових частин було наведено у договорі, але ціни невідомі. Договір передбачає аванс 70% і виплату решти після поставки.

У червні 2023 року «Київпастранс» уже замовляв «Плутон ІС» підстанцію МКТП за 129 млн₴ Однак вона була двохагрегатною і складалася з двох модулів, кожний з яких обладнаний перетворювальним агрегатом у складі трифазного сухого трансформатору потужністю 1600 кВА і випрямляча номінальним струмом 2000 А із трифазною мостовою схемою.

Нині формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі у 78 млн грн склала 2%.

Як і торік, єдиним конкурентом було дніпровське ТОВ «МБК Сінергія» директора Батира Азімова з Дніпра, Володимира Кошеля з-під Дніпра та Любові Сердюк із Кам’янського. Всі його документи, як і минулого разу, були в архівах під паролем, тому виробник невідомий.

Директором львівської «Плутон IC» є Євген Дмитрович Овсянікер, а засновником – Дмитро Юхимович Овсянікер із Запоріжжя. Останній володіє запорізьким ПрАТ «Плутон» разом із запорожцем Сергієм Сечиним і росіянином Володимиром Осіповим. Той є гендиректором і основним акціонером російського ЗАО «НПП Энергия», яке виробляє електрообладнання.

Сечин і Дмитро Овсянікер володіють російським АО «ЭТК «Плутон». Раніше українське ПрАТ «Плутон» входило в групу «Плутон» із російським АТ «ЕТК «Плутон» та іншими.

Крім того, у 2022 році фірма «Плутон IC» заснувала дніпровський консорціум «ЕДС-Плутон» разом із дніпровським ТОВ «ЕДС-Інжиніринг», яким зараз володіє Олександр Запишний з Нікополя. Це бізнес-партнер Олега Шурми, брата заступника голови Офісу Президента Ростислава Шурми. Вони є співвласниками запорізького ТОВ «Соларфілд-1».

Загалом із 2016 року переможець «Плутон ІС» натендерив 449 млн₴ А консорціум у 2023 році отримав підряди філій «Укрзалізниці» на реконструкцію енергооб’єктів на 692 млн₴

Анна Сорока, “Наші гроші”




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024