США ввели нові санкції проти РФ: до санкційного списку потрапила авіакомпанія «Перемога»

Список санкцій, що включає вже більше тисячі осіб і організацій, розширився на понад 200 позицій

Сполучені Штати 1 травня розширили список санкцій щодо Росії, включивши до нього десятки фізичних осіб і організацій. У список санкцій, зокрема, включена одна з найбільших російських авіакомпаній «Перемога», а також компанії та особи, які причетні до діяльності військово-промислового комплексу.

Санкції введено також проти низки компаній із Туреччини та Китаю, а також Словаччини, Бельгії та Киргизстану. Влада США звинувачує їх у порушенні санкційного режиму щодо Росії. Так звані вторинні санкції стали причиною включення до санкційного списку низки фізичних осіб, серед яких є громадяни Азербайджану та Білорусі. У списку також Віктор Лабін, який живе в Брюсселі і члени його родини, розслідування про діяльність яких публікувало видання The Insider. У ньому стверджувалося, що Лабін є співробітником російської військової розвідки, який «оселився в Брюсселі, за кілька кілометрів від офісів Єврокомісії та НАТО, і звідти забезпечує всю російську оборонку незамінними у виробництві координатно-вимірювальними машинами».

Серед компаній, проти яких запроваджено санкції, Болхівський завод напівпровідникових приладів, Фрязінський завод потужних транзисторів, Зеленоградський завод «Протон», 48-й науково-дослідний інститут Міноборони РФ, Брянський автомобільний завод, Томський електротехнічний завод та ще десятки підприємств. До списку санкцій включені також підприємства паливно-енергетичного комплексу і 16 суден. Усього список санкцій, що включає вже більше тисячі осіб і організацій, розширився на понад 200 позицій.

Як йдеться у релізі міністерства фінансів США, мета нових санкцій – «ще більше підірвати здатність Росії підтримувати її військову машину». Зазначається, що обмеження спрямовані проти російської військово-промислової бази та програм хімічної та біологічної зброї, а також компаній і осіб у третіх країнах, які допомагають Росії придбати ключові ресурси для виробництва зброї.

Державний департамент окремим рішенням ввів санкції у зв’язку з можливим використанням російськими військами на війні в Україні речовини хлоропікрин, що вважається хімічною зброєю.

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України. Москва за допомоги інших країн намагається обходити ці обмеження.

Форум




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024