Знищені всі енергоблоки: "Центренерго" заявило про руйнування Зміївської ТЕС на Харківщині

тес,зміївська

Внаслідок російської атаки 22 березня на Харківщині знищена Зміївська ТЕС.

Про це повідомляє пресслужба державної компанії "Центренерго" за підсумками візиту на станцію міністра енергетики Германа Галущенка.

"22 березня війська РФ зруйнували одну з найбільших ТЕС Харківщини. Знищені всі блоки, пошкоджено допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного – до значного", – зазначається у повідомленні.

У "Центренерго" уточнюють, що зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень наразі немає.

Втім, міністр енергетики Герман Галущенко запевнив, що кошти на відновлення Зміївської ТЕС вже є.

"Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати!", – цитує Галущенка пресслужба "Центренерго".

Голова наглядової ради "Центренерго" Андрій Гота додав, що після попередніх обстрілів роботу Зміївської ТЕС вдалося відновити, проте це потребувало часу.

"Люди шість місяців витратили на ремонт і зробили неможливе! І, звичайно, коли ми побачили, що все це – марно, то могло скластися враження, що руки опускаються. Але не в цьому колективі", – додав Гота.

Читайте також: Після ворожих атак у березні пошкоджено або зруйновано 80% потужності ТЕС, – ДТЕК

Як повідомлялося, раніше Міністерство енергетики закликало всі органи державної влади та місцевого самоврядування, державні та приватні підприємства та компанії, представників ЗМІ та експертів, а також усіх українців не оприлюднювати інформацію про об’єкти енергетики, які зазнали пошкоджень внаслідок російських ударів.

Зокрема, внаслідок атаки російських військ на енергосистему України втратила основні потужності і зупинила роботу Харківська ТЕЦ-5.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що окупанти зруйнували практично всю комунальну та приватну енергетичну інфраструктуру Харкова.

Автор: Михайло Орлюк




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024