Справу щодо нардепа про смертельне ДТП передали до суду – прокуратура

У лютому 2024 року Андрій Ніколаєнко повідомив, що ДТП завершило слідство у справі

Прокурори Офісу генерального прокурора передали до суду обвинувальний акт щодо народного депутата через смертельну аварію торік – про це відомство заявило 16 квітня.

Справу відкрили за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть людини. Йдеться про випадок у листопаді 2023 року, коли автомобіль, за кермом якого був парламентар, збив насмерть дівчинку на трасі «Київ-Чоп».

«Обвинувачений порушив Правила дорожнього руху та перевищив дозволену максимальну швидкість, допустивши наїзд. Від отриманих тілесних ушкоджень дівчина загинула на місці події», – стверджує ОГП.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Державного бюро розслідувань. У ДБР, повідомляючи про завершення розслідування, заявили, що підозрюваний перевищив дозволену швидкість і «не вжив достатніх заходів для зменшення швидкості або зупинки транспортного засобу та допустив наїзд на потерпілу».

«Слідство встановило, що дотримання водієм вимог ПДР щодо руху із допустимою швидкістю та своєчасне гальмування надало б можливість потерпілій перебігти дорогу», – заявила пресслужба Бюро.

У ДБР також звернули увагу, що патрульна поліція неодноразово складала адміністративні протоколи на фігуранта справи за перевищення швидкості. За даними відомства, протягом 2022-2023 років щодо нього винесли 22 постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

Відомства не назвали імені підозрюваного. Обставини вказують на народного депутата від «Батьківщини» Андрія Ніколаєнка. У лютому 2024 року він повідомив, що ДТП завершило слідство у справі.

«Слідчі підтвердили, що в момент аварії я був тверезим і водночас не врахували висновки частини експертиз, які важливі для встановлення реальноі картини. Сподіваюсь, їх врахує суд», – заявив він.

Народний депутат стверджує, що ДТП сталася на ділянці траси «з дозволеною високою швидкістю руху», де були підземний і надземний пішохідні переходи. За його словами, запобігти наїзду було фізично неможливо.

6 листопада в Офісі генпрокурора повідомили, що народний депутат України отримав підозру в порушенні правил безпеки дорожнього руху через ДТП, через яке загинула 18-річна жінка.

Андрій Ніколаєнко 3 листопада визнав факт ДТП і запевнив, що всіляко сприятиме розслідуванню аварії.

Раніше проєкт Радіо Свобода «Схеми» повідомляв, що за 40 хвилин до смертельної ДТП Ніколаєнко перевищив швидкість, через що був згенерований штраф у розмірі 340 гривень. Згідно з постановою із сервісу МВС, на ділянці траси Київ-Чоп на Житомирщині авто рухалося зі швидкістю 162 км/год, попри встановлене обмеження у 110 кілометрів за годину. Водночас, невідомо, з якою швидкістю рухався автомобіль пізніше, в момент скоєння ДТП.

Форум




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024