Власник FavBet Андрій Матюха намагається приховати своє російське громадянство

Компанія FavBet, що належить бізнесмену Андрію Матюсі, не має ліцензії на букмеррську діяльність, а сам Матюха виявився людиною з подвійним громадянством – другий його паспорт російський. Щойно ці дані потрапили до ЗМІ, як Матюха розпочав вимагати їх видалення, і доволі успішно.

Згідно українського законодавства, на території України заборонена діяльність гральних компаній, що повністю або частково належать громадянам Росії. Матюха якийсь час заперечував наявність у нього російського паспорта, однак британські ЗМІ повідомили, що це неправда.

Коли інформація про відсутність у FavBet букмекерської ліцензії, ухиляння від сплати податків, продовження роботи на російському ринку одночасно з українським і російський паспорт власника потрапила до українських ЗМІ, Матюха намагався видалити всі ці статті. Частково йому це вдалося.

Одним з перших, хто помітив зникнення публікацій про росіянина Матюху, був блогер Олексій Голобуцький.

«Вранці побачив публікацію з посиланням на британське видання про те, що типу українська компанія Favbet, реклама якої лізе з кожної праски, належить громадянину України і одночасно Росії – Андрію Матюсі. У цій статті був скан його російського паспорту, розписана структура власності, зв’язки Матюхи з росіянами, інформація про відсутність ліцензії на букмекерську діяльність і так далі», – повідомив він.

Також ЗМІ повідомляли, що на початку цього року Матюха купив торгову марку Voda Ua і дуже швидко став постачальником цієї води для Верховної Ради України і уряду.

Блогер і військовий Кирило Сазонов також став свідком зникнення статей про Матюху та його російський паспорт. Він нагадав, що Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо обмеження азартних ігор в інтернеті, зокрема, для військових.

“Чи правильно я розумію, що всім іншим це дозволено – я маю на увазі дозволено нести гроші в російську компанію?», – зазначив блогер.

Щодо води, яку постачає Матюха, він порадив депутатам і урядовцям не пити її.

«Присутні в Україні великі онлайн-казино та букмекерські контори, навіть якщо вони не мали російського коріння, історично були сильно прив’язані до країни-агресора. І здавалося, що після 24 лютого 2022 року, коли ракети росіян посипалися на українські міста, все мало б змінитися. Годі вже й казати про якийсь бізнес з росіянами чи в країні-агресорі – це виглядає не тільки огидно, але й злочинно», – зазначили британські журналісти.




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024