Концентруються на штучному інтелекті: Найдорожча українська ІТ-компанія звільнить сотні співробітників

grammarly

Українська ІТ-компанія Grammarly, яка пропонує рішення для покращення письмової англійської, оголосила про скорочення близько 230 членів команди по всьому світу, 37 з яких – в Україні.

Компанія обіцяє виплатити кожному звільненому члену української команди 6-місячну компенсацію, а також додаткові виплати, повідомляє галузеве видання AIN.UA.

Також члени команди, яких торкнеться скорочення, зможуть залишити собі ноутбуки та іншу техніку, видану компанією.

Причиною скорочення в компанії назвали реструктуризацію бізнесу, покликану сфокусуватися на робочому середовищі майбутнього з підтримкою штучного інтелекту.

Зазначається, що реструктуризація не пов’язана з необхідністю оптимізації витрат, бізнес Grammarly залишається прибутковим і продовжує зростати.

"Щоб ухвалити сьогоднішнє рішення, ми проаналізували нашу організаційну структуру та поточні навички наших команд через призму стратегії нашої компанії. Поглиблюючи наші інвестиції у технології штучного інтелекту, ми потребуватимемо іншої комбінації здібностей та компетенцій. Також нам необхідно здійснити організаційний редизайн, щоб покращити якість та швидкість співпраці – і це, зокрема, означає необхідність реструктуризації ролей та об’єднання певних команд у межах однієї локації", – повідомили у компанії.

Читайте також: Українська ІТ-компанія Grammarly відкриває офіс в Берліні

Як повідомлялося, восени 2021 року інвестори оцінювали Grammarly у $13 млрд, тоді вона стала найдорожчою приватною технологічною компанією, заснованою в Україні.

У 2022 році Forbes оцінив статки співзасновників Grammarly Максима Литвина та Олексія Шевченка, які навчалися в Києві, але поїхали з України ще в нульових, у $2,2 млрд для кожного. У світовому рейтингу мільярдерів, який публікує журнал, вони фігурують як громадяни Канади. У Grammarly називали оцінки Forbes недостовірними, водночас не надаючи альтернативних даних для розрахунків.

Автор: Михайло Орлюк




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024