Куди зникла зірка поліції Людмила Мілевич і що вона робить на фронті

Читать на русском

Куди зникла зірка поліції Людмила Мілевич і що вона робить на фронті

Куди зникла зірка поліції Людмила Мілевич і що вона робить на фронті

Найвідоміша поліцейська Києва Людмила Мілевич останнім часом зникла з інформаційного простору. Після хвилі шаленої популярності, суспільного захвату та жвавих дискусій жінка за останні півроку виклала лише кілька дописів в Instagram.

Що стало причиною відсутності в соціальних мережах та які кардинальні зміни трапились у житті поліцейської, Людмила розповіла в ексклюзивному інтервʼю.

– У 2015-2016 роках усі заголовки українських інтернет-ЗМІ про вас починалися словами: "Секс-символ патрульної поліції..." Скажіть, це народне "звання" якось вплинуло на ваше життя?

– Я б не сказала. Мало пройти багато часу, щоб "секс-символ" взагалі сприймалося в нашому суспільстві не як образа. Якщо згадати 2015 рік, то "секс-символом" мене не вважали. Навпаки – лили дуже багато бруду: типу "мажорка" або "чиясь шл**ндра" прийшла для того, щоб "прикривати чиюсь д*пу" тощо. Поступово суспільство зрозуміло, що не завжди вродливі жінки – це чийсь проєкт, і до мене почали ставитись як до сильної, сміливої і красивої жінки, яка прийшла служити.

– З якими взагалі труднощами стикаються жінки на службі в поліції? Чи складно будувати карʼєру?

– Труднощі у жінок на службі, на жаль, тільки з колегами-чоловіками, особливо з колишніми міліціонерами, які пройшли переатестацію невідомо яким чином. Там такий "совок" у голові, що мені потрібно, мабуть, окрему статтю на цю тему написати.

– Розкажіть, будь ласка, чим ви нині займаєтесь? Чи продовжуєте службу в патрульній поліції?

– Службу в патрульній поліції я припинила ще влітку 2022 року через появу нового підрозділу Департаменту поліції особливого призначення. Тому зараз я перебуваю у складі Об’єднаної штурмової бригади Нацполіції "Лють". Я вважаю себе більш корисною і відчуваю, що принесу більше користі на фронті, а не в патрульці, навіть якщо це просто мити каструлі або чистити картоплю.

– Чим ваша служба в штурмовій бригаді відрізняється від попередньої роботи?

– Абсолютно всім. Служба в патрульній поліції почалась з 2015 року. Я була інспекторкою роти пʼятого батальйону другого полку 1 (з обслуговування правого берега – Святошинський район) управління патрульної поліції у місті Києві, у Департаменті патрульної поліції – 4 роки. Потім несла службу у відділі встановлення систем автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху управління безпеки дорожнього руху Департаменту патрульної поліції. Це була моя найгірша робота. Якось розповім про цей досвід, бо там я і побачила всю "красу" співпраці з колишніми ментами-ДАІвцями, які пройшли атестацію.

Потім попрацювала у відділі розшуку та опрацювання матеріалів дорожньо-транспортних пригод. З 15 січня 2022 року я була залучена до складу сил і засобів Об’єднаних сил для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях аж до початку повномасштабної війни. Влітку 2022 року я повернулась до Києва та одразу перевелася до Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції України "Лють" у відділ озброєння. Порівнювати службу в патрульці і в "Люті" неможливо, немає нічого спільного.

– Чи порушуєте ви мовне питання у вашій бригаді? Бувають дискусії щодо того, якою мовою спілкуватися?

– Питання мови в нас не стоїть. У кожного з нас є спільна мета, яка є більш пріоритетною, ніж мова, якою ми розмовляємо. Коли кожного дня ви маєте захищати країну, свої сім’ї, побратимів і себе. От про що ви думаєте в цей момент? Навряд чи про мовне питання. У нашій бригаді більшість спілкується українською, але є й російськомовні. І нікого це не турбує, бо нас єднає дещо набагато важливіше, ніж мова, якою ми спілкуємось.

– Що ви скажете про радикальну поборницю української мови Ірину Фаріон?

– Як я зазначила раніше, мовне питання не пріоритет. Українців зараз мають єднати спільні цілі, надія і любов до України. На мою думку, це більш вагомо, ніж те, що хтось розмовляє іншою мовою. А щодо Ірини Фаріон... Наші з нею погляди категорично різні. Як кажуть: "Що занадто, то не здраво". Це саме про Фаріон. Людина впала в крайнощі. Я не можу це підтримувати.

– Що ви думаєте стосовно жіночої мобілізації? Вона потрібна?

– Зважаючи на теперішні обставини, жінки на фронті так само потрібні, як і чоловіки. Сьогодні жінки воюють нарівні з чоловіками. Давно спростовано міф, що жінка у війську – це або медикиня, або кухарка. Дівчата на всіх гарячих напрямках успішно виконують бойові завдання. Я вважаю, щоб подолати це все гівно, яке лізе до нас зі своїх боліт, потрібні і чоловіки, і жінки!

– А хто з відомих українських жінок та чоловіків вам імпонує і чому?

– Першочергово хочу виділити Раміну Есхакзай, Сергія Притулу, Дмитра Комарова та Машу Єфросиніну, які з початку війни висвітлюють усі страшні моменти, які відбуваються на фронті, допомагають зі зборами на все необхідне.

– Які у вас нині є хобі, що дають змогу перезарядитися, наповнити себе силами?

– Хобі – це, звісно, чудова річ, але не завжди я маю достатньо часу на них. Моє серце назавжди заполонила акторська діяльність та популяризація українського кінематографу. Зараз є декілька проєктів, які ми всі зможемо подивитись цієї осені з моєю участю.

– Як ваша сімʼя ставиться до вашої служби?

– Моя сім’я, звісно, підтримує мене, але розуміння того, наскільки моя робота є небезпечною та складною, їх непокоїть. Вони завжди підтримують мене і допомагають за потреби, пишаюсь та люблю їх.

– Що ви думаєте про відомих чоловіків, які виїжджають під виглядом волонтерства (як блогер Гонковський) та не повертаються назад?

– Звичайно, я не можу підтримувати подібні дії, бо передусім це напряму впливає на волонтерську діяльність. На жаль, через людей, які зловживають можливостями, що надають волонтерам, ці можливості часто скасовують або ставлять у більш жорсткі рамки задля того, щоб запобігти інцидентам. Тому це жахливо впливає на реальне волонтерство, яке зі свого боку робить неймовірний внесок у нашу перемогу.

– Як вам за нинішньої роботи вдається доглядати за собою? Чи маєте власний секрет краси?

– Зараз, на жаль, я не маю достатньо часу, щоб приділяти догляду стільки уваги, як раніше. Я можу це робити, коли приїжджаю додому, але навіть тут нічого особливого в моєму догляді немає. Іноді я ходжу у спа. Це єдине місце, де я можу повністю реалізувати догляд, якого хотілося б.

– Які стереотипи про поліцейських вас найбільше смішать або дратують?

– Стереотипів, безумовно, існує багато... Один із найкумедніших – це пончики. Чомусь усі уявляють поліцейських із пончиком у руках. Звісно, багато хто їх полюбляє, але їх не видають разом з формою. І, звичайно, де пончики, там і кава – теж популярний стереотип (гучно сміється).




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024