Путін готує армію пропагандистів: «Репортери без кордонів» про школу в РФ для воєнних «кореспондентів»

«Путін заявив, що веде «інформаційну війну». І він дійсно готує армію пропагандистів, навіть на окупованих територіях»

Правозахисна організація «Репортери без кордонів» (RSF) засуджує фінансування російською владою онлайн-школи воєнних «кореспондентів» для роботи на окупованих українських територіях та називає її «фабрикою пропагандистів». Про це йдеться у заяві, яку оприлюднила організація 30 квітня.

«У березні 2022 року Володимир Путін заявив, що веде «інформаційну війну». І він дійсно готує армію пропагандистів, навіть на окупованих територіях», – наголошують правозахисники.

«Репортери без кордонів» звертають увагу, що на фото, оприлюдненому 8 квітня 2024 року в російській соціальній мережі «Вконтакте», «Школа воєнних кореспондентів» представляє свій перший випуск. 20 студентів, які пройшли безкоштовне навчання, позують біля частково зруйнованої будівлі на окупованих територіях України.

Зазначено, що під час такого курсу вчать, зокрема, проводити інтерв’ю з російськими солдатами, а курси викладають працівники російських державних медіа: телеканал «RT» («Russia Today») агентство «РИА Новости», газета «Известия». Серед спікерів російський пропагандист Сергій Мардан, який працює на таблоїд «Комсомольская правда» і якому Служба безпеки України висунула підозру за «заклики до геноциду» та «заперечення збройної агресії РФ проти України».

«Кремль формує нове покоління «воєнних кореспонденті», а в дійсності – армію пропагандистів для роботи на окупованих українських територіях. Тим часом російські війська продовжують безкарно придушувати всі інакомислячі голоси, змушуючи незалежних журналістів у Росії обирати між вигнанням і в’язницею, а на окупованих територіях полюють на тих, хто не співпрацює», – наголошує керівниця відділу RSF у Східній Європі та Центральній Азії Жанна Кавельє.

Онлайн-школа, що фінансується Російським президентським фондом культурних ініціатив, заявила невдовзі після свого відкриття 1 грудня 2023 року, що налічує понад 1 000 слухачів, зазначають правозахисники.

Раніше окупаційна влада захопленої частини Херсонської області заявила, що «розвиває і модернізовує радіомережі» у регіоні, а у російському Ростові-на-Дону презентували нове інтернет-ЗМІ, яке буде поширювати інформацію про окуповані території Херсонської, Запорізької, Донецької й Луганської областей.

Форум




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024