IFC та ЄБРР разом із Horizon Capital інвестують $10 мільйонів у засновану українцями компанію Preply

preply

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) у партнерстві з інвестиційною компанією Horizon Capital інвестують $10 млн у засновану українцями компанію Preply – глобальну платформу для вивчення іноземних мов онлайн.

"Нові кошти, що є частиною залучення капіталу під керівництвом Horizon Capital у червні 2023 року, підтримають розвиток нових технологій та продуктів Preply, допоможуть зміцнити технологічний сектор України", – сказано в спільному пресрелізі, передає Інтерфакс-Україна.

Ця інвестиція є частиною ініціативи фінансування на суму $70 млн, яку очолює Horizon Capital. Новий капітал дозволить Preply, яка об’єднує приблизно 40 тис. викладачів із найбільшим у світі інтерактивним співтовариством для вивчення мови, розширити свої ініціативи в галузі дослідження та розвитку нових технологій, інтегрувати штучний інтелект для покращення навчального процесу та впроваджувати нові лінійки продуктів.

Раніше ЄБРР уточнював, що проєкт передбачає спільне інвестування у Preply Inc. через керований Horizon Capital фонд HCGF IV Co-Investment I, L.P., який до теперішнього часу залучив близько $300 млн.

"Отримати цей капітал – величезне досягнення, особливо з урахуванням наявності значного запасу ресурсів та більшості попередньої підтримки на банківському рахунку компанії", – наводяться в повідомленні слова співзасновника та генерального директора Preply Кирила Бігая.

Preply – онлайн-майданчик для вивчення мов, що об’єднує викладачів із сотнями тисяч учнів у 180 країнах світу, які пропонують вивчення понад 50 мов за допомогою алгоритму машинного навчання, що рекомендує кращих репетиторів для кожного учня. Заснована в США у 2012 році трьома українськими засновниками Кирилом Бігаєм, Сергієм Лук’яновим та Дмитром Волошиним, Preply виросла з команди з трьох осіб у компанію більш ніж із 600 співробітниками 62 різних національностей з офісами у Барселоні, Нью-Йорку та Києві.

Автор: Галина Ялівець




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024