У Польщі пояснили, чому не збили російську ракету, яка перетнула кордон

Польське командування наголошує, що «військові знали, що російська ракета, яка вранці пролетіла над Люблінщиною, поверне назад в Україну»

Польське командування наголошує , що «військові знали, що російська ракета, яка вранці 24 березня пролетіла над Люблінщиною, поверне назад в Україну».

«Українська протиповітряна оборона знає, що більшість російських ракет прилітає зі сходу або півночі; захисники менш схильні очікувати нападу із заходу. Тому Російська Федерація навмисно маневрує своїми ракетами таким чином, щоб вони робили коло і вражали цілі в Україні із заходу», – заявив речник Оперативного командування Збройних сил підполковник Яцек Горишевський.

Він також пояснив, що «рішення про те, що ракета не буде збита, було прийнято Оперативним командуванням ЗС».

«Рішення базувалося на інформації з наших радіолокаційних систем. Оцінка траєкторії, швидкості та висоти польоту ракети вказувала на те, що вона покине наш повітряний простір», – зазначив речник.

За словами підполковника Горишевського, «спроба збити ракету становила б більший ризик для місцевих мешканців».

«Ракета важить понад дві тони, з яких 400 кілограмів — бойове навантаження. Після того, як ракета буде збита, її уламки впадуть на нашу територію. Сюди ж потраплять і залишки ефектора, який використовувався для збиття самої ракети», – зазначив він.

Раніше Варшава заявила, що о 4:23 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених дальньою авіацією РФ. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд.

Це вже не перший подібний випадок з порушенням російською ракетою повітряного простору країни-члена НАТО.

У ніч на 24 березня російські війська атакували Україну 29 крилатими ракетами та 28 ударними БПЛА типу Shahed. За даними Повітряних сил ЗСУ, українські військові збили 18 ракет та 25 дронів у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей. У зону відповідальності повітряного командування «Захід» вночі 24 березня залетіли 19 крилатих ракет та 7 ударних безпілотників – 8 ракет сили ППО збили, також знищили усі сім «шахедів».

Форум




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024