У Туркменистані чиновників зобов’язали купувати годинники із зображенням Бердимухамедових

Вартість подарункового годинника (залежно від розміру й дизайну) складає від 1500 ($428) до 3000 ($850) манатів

Керівників державних установ у Балканському велаяті (області) на заході Туркменистану змушують купувати подарункові годинники із зображенням чинного і колишнього президентів країни Сердара і Гурбангули Бердимухамедових на циферблатах, повідомляє туркменська служба Радіо Свобода (Азатлик).

Вартість подарункового годинника (залежно від розміру й дизайну) складає від 1500 ($428) до 3000 ($850) манатів.

На одному годиннику на циферблаті розташовані фото Бердимухамедових (Сардара – ліворуч, Гурбангули – праворуч), державний прапор Туркменистану і силует карти країни. На іншому варіанті годинника є фото тільки чинного президента країни Сердара Бердимухамедова.

За словами джерела Радіо Азатлик, дешевші екземпляри зобов’язали купувати начальників дрібних бюджетних організацій, а дорожчі годинники мають придбати керівники вищої чиновницької ланки області.

Декілька директорів шкіл у розмові з кореспондентом Радіо Свобода повідомили, що за примусовою торгівлею подарунковими годинниками стоять особи, близькі до Бердимухамедових.

«Цей годинник спеціально виготовляють у Китаї, а потім привозять і примусово продають народу. Через органи МНБ (міністерство національної безпеки – ред.) вони контролюють торгівлю годинниками», – зазначив директор однієї зі шкіл Балканського велаяту.

Один зі співрозмовників видання нагадав, що в часи, коли країною правив перший президент Сапармурад Ніязов, годинники з його зображеннями випускали як подарунки і їх роздавали всім аж до учнів шкіл.

«Не дивно, що Сердар [Бердимухамедов] теж почав випускати подарункові годинники зі своїми портретами. Тепер тільки залишилося, щоб він почав встановлювати свої пам’ятники по всій країні», – сказав співрозмовник Радіо Азатлик.

Працівники державних установ у Туркменистані регулярно зазнають поборів. Гроші у них вимагають, зокрема, на купівлю книжок президента, оновлення його портретів.

Форум




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024