Іран атакував Ізраїль десятками “шахедів” та крилатими ракетами, рашисти паралельно атакували “Шахедами” Україну (відео)

Почалася атака Ірану — по Ізраїлю

Іран розпочав увечері у суботу, 13 квітня, атаку на Ізраїль, запустивши десятки безпілотників. Про це повідомили джерела у США, які моніторять закриті Telegram-канали іранських офіційних осіб, близьких до КВІР. Незабаром цю інформацію було офіційно підтверджено із ізраїльської сторони прес-службою ЦАХАЛу.

На іранському телебаченні прочитали заяву КВІР про атаку на Ізраїль, у ній ідеться про те, що Корпус вартових Ісламської революції (скорочено — КВІР) у відповідь на удар Ізраїлю по консульству Ірану в Сирії, сьогодні десятками дронів і ракет завдав удару по певних цілях в Ізраїлі.

Вперше в історії Іран атакує Ізраїль безпосередньо зі своєї території – і масовано: ізраїльські офіційні особи підтвердили, що десятки безпілотників і крилатих ракет були запущені сьогодні ввечері в бік Ізраїлю.

За попередніми даними, на даний момент із Ізраїлю випущено вже дві хвилі дронів-камікадзе. Вузький кабінет з питань оборони та безпеки Ізраїлю збереться опівночі. Як очікується, перед ним збереться військовий кабінет. Міністри отримали інформацію від Штабу з питань національної безпеки. Голова штабу Цахі Ханегбі виїхав до комплексу міністерства оборони у Тель-Авіві (Кірія).

Президент США Джо Байден також проведе обговорення з Державним секретарем Ентоні Блінкеном, міністром оборони Ллойдом Остіном та головою об’єднаного комітету начальників штабів Чарльзом Брауном. У США вважають, що Іран спробує завдати удару по військових, а не по цивільних об’єктах Ізраїлю. Але ці припущення нічим не підкріплені.

Крім спроб завадити удару по цілям всередині Ізраїлю, ізраїльська система безпеки готується до спроб атакувати ізраїльські посольства за межами країни, а також зарубіжні єврейські громади. Після ліквідації іранських генералів у Дамаску персонал 20 посольств було евакуйовано.

Тим часом Ізраїль завдає ударів по південному Лівану у відповідь на удари “Хезболли”

Також Іран 13 квітня захопив в Ормузькій протоці контейнеровоз під прапором Португалії. Судно під назвою MSC Aries йшло з Об’єднаних Арабських Еміратів до Індії, більшість членів екіпажу — індійські громадяни. Контейнеровоз пов’язаний із британською компанією Zodiac Maritime, яка, у свою чергу, є частиною Zodiac Group ізраїльського мільярдера Еяля Офера. У захопленні, як повідомило державне іранське агентство IRNA, брали участь Військово-морські сили Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР).

Оновлено 14 квітня 00:56:

Ще кілька іранських балістичних ракет помічені над південним іракським містом Ед-Діванія, які прямують у напрямку Ізраїлю.

Сьогодні вчергове також запустила “Шахеди” по Україні й союзниця Ірану путінська Росія.О 23:08 Повітряні сили повідомили про загрозу застосування ударних БпЛА в Сумській та Харківській областях.

О 23:11 ПС повідомили про ворожі безпілотники на межі Харківської та Сумської областей.

Отже можна стверджувати, що коаліція Росії, Ірану, Північної Кореї, Хезболли, Хамасу, веде війну проти західної цивілізації до якої входить й Україна.

Оновлено 14 квітня 01:59:

“Залізний купол” перехоплює іранські безпілотники, що наближаються до Єрусалиму.

Оновлено 14 квітня 03:05:

Ізраїль перехопив 99% запущених з Ірану дронів і ракет, повідомляє портал Ynet із посиланням на високопосадовців ізраїльських чиновників. Частина запущених Іраном безпілотників збили американські сили за межами Ізраїлю. У перехопленні дронів також брали участь повітряні сили Великобританії, повідомив Sky News. Десятки дронів були збиті військово-повітряними силами Йорданії. По всьому Ізраїлю було оголошено повітряну тривогу.

Відбиття іранської атаки над над Храмовою горою в Єрусалимі:

ЦАХАЛ начебто підтвердив ракетні удари Ірану по авіабазі в пустелі Негев. Авіабазу ВПС Ізраїлю в пустелі Негев атакували нібито 7 балістичними ракетами й деякі достигли цілі.

Відео позаатмосферного перехоплення. Кадри роботи ізраїльської ПРО (ймовірно, Arrow 2 або 3), яка сьогодні вночі вразила іранську балістичну ракету десь на схід від Ізраїлю. Цей оборонний засіб перехоплює і знищує ракету, коли вона ще перебуває в космосі, поза атмосферою Землі:

На відео – ракетний удар по пустелі Негев.

Оновлено 14 квітня 07:31:

Радбез ООН збереться на термінове засідання через напад на Ізраїль

Єрусалим просить Радбез засудити дії Ірану та визнати Корпус вартових Ісламської революції терористичною організацією

Сьогодні, 14 квітня, Рада безпеки ООН планує провести засідання через ракетний удар Ірану по Ізраїлю. Про це повідомляє Главком з посиланням на Reuters.

Напередодні Ізраїль звернувся до Радбезу ООН із проханням засудити напад Ірану та оголосити Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією. Згідно з оприлюдненим розкладом, орієнтовний час початку засідання – 16:00 за східним часом (22:00 за Києвом).

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан раніше звернувся до Радбезу з закликом провести екстрене засідання.

«Іранський напад є серйозною загрозою глобальному миру та безпеці, і я очікую, що Рада буде використовувати всі засоби, щоб вжити конкретних заходів проти Ірану», – наголосив Ердан.

Оновлено 14 квітня 10:31:

Під час нічної атаки з боку Ірану із застосуванням ракет і дронів силами та засобами протиповітряної оборони Ізраїлю була перехоплена «переважна більшість» повітряних цілей, йдеться у повідомлені пресслужби Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У заяві вказується, що «переважна більшість ракет, запущених з Ірану, була перехоплена за межами кордонів Ізраїлю».

Ізраїльські сили оборони твердять, що 99% дронів вдалося знищити ще до того, як вони досягли повітряного простору країни.

Як розповіли в ЦАХАЛ, було виявлено «десятки запусків ракет класу «земля-земля» з Ірану, які наближалися до території Ізраїлю».

«Група протиповітряної оборони ЦАХАЛ успішно перехопила більшість запущених цілей за допомогою системи протиповітряної оборони Arrow разом зі стратегічними союзниками Ізраїлю, перш ніж запущені цілі перетнули територію Ізраїлю», – йдеться в релізі.

Ізраїль також оприлюднив перші відеозаписи того, як його винищувачі збивають безпілотники та крилаті ракети минулої ночі.

Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі зазначив, що Іран запустив десятки балістичних ракет по Ізраїлю, завдавши «незначної шкоди» військовій базі. Один із ударів призвів до поранення молодої дівчини в Негеві, а додаткові удари спричинили «невеликі пошкодження інфраструктури» на військовій базі на півдні Ізраїлю, каже він.

Представник ЦАХАЛ додав, що, «за словами медиків, постраждала отримала рани через осколки внаслідок перехоплення ворожої цілі».

За словами Хагарі, «більшість ракет були перехоплені системою протиповітряної оборони великої дальності Arrow». Ракети «здебільшого» були збиті за межами повітряного простору Ізраїлю, зазначив контрадмірал.

Також речник ЦАХАЛ розповів, що винищувачі також збили десятки крилатих ракет і десятки безпілотників. За його словами, загалом Іран випустив по Ізраїлю понад 200 повітряних засобів нападу.

“Світ має все необхідне, щоб зупиняти будь-які ракети, “шахеди” та інші засоби терору”, – написав у Телеграм президент Володимир Зеленський після того, як стало відомо, що ізраїльським силам оборони разом із союзникам вдалося перехопити 99% повітряних цілей, що їх Іран випустив по Ізраїлю під час нічної атаки.

“Світ потребує лише рішень, які можуть повернути справжню, надійну безпеку”, – зазначив український президент.

У цьому ж дописі він оприлюднив фото наслідків ударів по Україні, що їх Росія завдає, зокрема, і використовуючи іранські “шахеди”.

Він наголосив, що і Україна могла б убезпечити себе і Європу від “розповзання зла”. Але для цього їй потрібна допомога партнерів.

“Кожен день затримок із допомогою – це нові зруйновані будинки, це додаткові знищені життя”, – наголосив президент Зеленський, подякувавши тим, хто “допомагає захищатися від терору” і робить усе, “щоб зло не брало гору”.




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024