Оперативне командування "Захід" не бачить нічого поганого в методах проведення мобілізації хустським ТЦК

Picture

Футбольна команда «Хуст» заявила, що одного з основних її гравців Миколу Сираша з міського вокзалу забрали працівники ТЦК та доставили до військкомату. Це сталося 7 травня. У клубі стверджують, що на момент затримання футболісту виповнилося 25 років, «хоча закон ще не вступив у дію, в славнозвісному Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей» (зміни призовного віку до 25 років на момент публікації вже набули чинності — ред).

У «Хусті» заявили, що чемпіонат України є на межі зриву, а команди нібито відмовляються їхати в місто Хуст через дії Хустського ТЦК. У заяві без уточнень також вказувалось, що декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно – отримали бронювання від мобілізації.

В оперативному командуванні «Захід» відреагували на заяву футбольної команди «Хуст» щодо затримання футболіста Миколу Сираша працівниками ТЦК.

У ЗСУ зазначили, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований – якщо у спортсмена немає законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією.

«В той час коли сотні видатних спортсменів в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є спроби футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни», – йдеться у заяві ОК «Захід».

Станом на жовтень міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що у російсько-українській війні загинув 361 український спортсмен та тренер.

Після зміни призовного віку з 27 до 25 років і набуття чинності цих змін у Генштабі попереджали, що територіальні центри комплектування викликатимуть громадян, які перебували на військовому обліку та досягли 25-річного віку, для уточнення даних.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Підготувала: Ніна Петрович




Новости
Крали, крадемо і будемо красти! Чи є в когось інші думки …?
14.05.2024

Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024