Книга Героїв України — це некомерційний український проект

"Книга Героїв України" — це некомерційний український вебсайт, діяльність якого спрямована на збір інформації про загиблих, поранених та зниклих безвісти людей у російсько-українській війні. 

 
Російська агресія проти України розпочалася у 2014 році з окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, із подальшим вторгненням у Донецьку та Луганську області.
 
Команда журналістів працює над архівною документацією про втрати силових структур внаслідок російської агресії проти України — прямі та непрямі втрати силових структур України, спричинені російською збройною агресією проти України та збройним протистоянням з агресором починаючи з 2014 року.
 
24.02. 2022 року росія розпочала широкомасштабне військове вторгнення до України по всій довжині спільного кордону і з території Білорусі й окупованого Криму.
 
Армія росії обстріляла прикордонні застави, завдала удари з повітря по понад 40 об’єктах військової інфраструктури майже усіх регіонів України. Розпочався рух танкових колон і живої сили.
 
Путін назвав це «спецоперацією» з метою «демілітаризації і денацифікації України».
 
Армія України, Нацгвардія, поліція, Тероборона чинять запеклий опір.
 
В Україні оголосили воєнний стан і загальну мобілізацію. Президент Володимир Зеленський заявив: «Українці на своїй землі і нікому її не віддадуть».
 
«Книга Героїв України» — безкоштовний історико-меморіальний вебсайт на домені https://24-02-2022.net , присвячений з’ясуванню масштабів демографічних втрат України у війні.
 
На цьому вебсайті ведеться облік втрат усіх силових структур (ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ, ДПСУ тощо), а також, дані щодо поховань тимчасово невстановлених загиблих та інформація про зниклих безвісти. 
 
Нині, ми вшановуємо пам’ять справжніх патріотів, які стали до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, віддавши найдорожче, що мали — своє життя. За нас віддали, аби ми жили краще.
 
Вічна пам’ять полеглим на полі бою, честь і слава – живим Героям.
 
«Книга Героїв України» — це результат зусиль багатьох прекрасних людей з різних областей України, і головною метою є збереження пам’яті і про тих, хто загинув, захищаючи рідну землю. Команда вебсайту готує інформацію про кожного Героя України і будь-хто бажаючий може взяти в цьому участь.




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024