ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 9 березня

Війська РФ наступали на 6 напрямках, упродовж доби — 63 боєзіткнення. Найбільше атак відбито на Авдіївському та Новопавлівському напрямках , — Генштаб

Протягом минулої доби за уточненою інформацією на фронті зафіксовано 63 бойових зіткнення. Також ворог завдав 8 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 113 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Обстріли території України

Як зазначається, авіаційних ударів зазнали населені пункти Сопич, Сидорівка та Волфине Сумської області; Вовчанськ, Синьківка, Табаївка і Берестове Харківської області; Білогорівка та Макіївка на Луганщині; Дружба, Новоолександрівка, Прогрес, Новобахмутівка, Бердичі, Новоселівка, Новопокровське, Очеретине, Желанне, Володимирівка Донецької області; Верхня Терса на Запоріжжі та місто Херсон.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 140 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

Вночі "Шахеди" атакували Криворіжжя, є влучання у промислове підприємство

5 ворожих безпілотників збили минулої ночі оборонці неба над Криворізьким районом на Дніпропетровщині.

Про це повідомив у телеграм-каналі глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. За його словами, було влучання по промисловому підприємству. Там виникла пожежа.

"Цілили окупанти і по Нікопольщині. Обстріляли Марганець й одне із сіл громади. Випустили більш ніж 10 снарядів з важкої артилерії. Загиблих і постраждалих немає", — додає Лисак.

Обстановка на Півночі

За даними Генштабу, в зоні відповідальності ОСУВ "Північ" на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області.

Обстановка на Сході

"В зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп’янському напрямку ворог 3 рази атакував позиції наших захисників в районах населених пунктів Синьківка та Кислівка Харківської області, намагаючись покращити своє тактичне положення", — йдеться у повідомленні.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито 5 атак противника в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 9 атак противника в районах населених пунктів Андріївка та Кліщіївка.

В зоні відповідальності ОСУВ "Таврія", на Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 15 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Побєди, Красногорівки та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, 22 рази намагався прорвати оборону наших військ.

Обстановка на Півдні

На Оріхівському напрямку відбито 8 атак противника в районах Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.ґ

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій.

Удари по ворогу

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження озброєння та військової техніки, 1 пункту управління, 3 станціях радіоелектронної боротьби, зокрема двох Р-330Ж "Житель", 1 важкій вогнеметній системі ТОС-1А "Солнцепек" та 1 складу боєприпасів противника.

Губернатор Ростовської області повідомив про масовану атаку дронів на Таганрог, ціллю міг бути авіазавод

У ніч на 9 березня місто Таганрог у РФ нібито масовано атакували дрони, ймовірно, ціллю став завод, де наразі ремонтують літак ДРЛО А-50 ВКС Росії.

Про це повідомив у телеграм-каналі губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Він запевнив, що силами російської ППО у Таганрозі нібито відбито масовану атаку БПЛА.

"Підрозділи ППО відбили ще одну атаку в небі над Ростовською областю. Знищено декілька БПЛА на підльоті до Морозовська. За попередніми даними, внаслідок масованої атаки БПЛА на Таганрог загиблих немає. Отримав поранення співробітник МНС, який брав участь в усуненні наслідків на землі. Потерпілого госпіталізовано, загрози його життю немає", — додав згодом Голубєв.

Місцеві жителі повідомляли про велику кількість дронів у небі над Таганрогом.

Місцеві телеграм-канали пишуть, що міг постраждати Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс ім. Г. М. Берієва.

Своєю чергою, у Міноборони Росії запевняють, що вночі над російськими регіонами нібито було перехоплено та знищено 47 дронів: 1 над Бєлгородською областю, 2 — над Курською, 3 — над Волгоградською та 41 — над Ростовською областями.

Російські мілітарі-блогери допускають, що ціллю атаки БпЛА в Таганрозі був авіаційний завод Берієва, який виробляє літаки-амфібії і в цехах якого наразі ремонтують літак ДРЛО А-50 ВКС Росії, який раніше постраждав від атаки дронів.

За добу знищено ще понад 800 загарбників

Від початку повномасштабного вторгнення РФ, українські захисники ліквідували близько 423 160 російських загарбників.

Про це повідомляє пресцентр Генштабу.

Як зазначається, загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 09.03.24 орієнтовно становлять:

особового складу — близько 423160 (+850) осіб,

танків — 6712 (+6) од,

бойових броньованих машин — 12823 (+25) од,

артилерійських систем — 10428 (+53) од,

РСЗВ — 1012 (+1) од,

засоби ППО — 707 (+3) од,

літаків — 347 (+0) од,

гелікоптерів — 325 (+0) од,

БПЛА оперативно-тактичного рівня — 8041 (+43),

крилаті ракети — 1919 (+0),

кораблі /катери — 26 (+0) од,

підводні човни — 1 (+0) од,

автомобільної техніки та автоцистерн — 13683 (+85) од,

спеціальна техніка — 1666 (+10).

Вгорі: згоріла машина в лісі під Кремінною. Фото: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency / ddp / Vida Press

«Аргумент»




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024