Vorex замовила інформаційну кампанію проти свого конкурента

Picture

Одразу декілька медіа повідомляють, що компанія з США — Vorex — замовила інформаційну кампанію по дискредитації свого конкурента Інтерпайп.

«Від осіб, які представляють і діють на користь Vorex, надійшло замовлення на ряд публікацій з дискредитації компанії Інтерпайп. За одну публікацію пропонують від однієї до п’яти тисяч доларів США залежно від розміру матеріалу та самого ЗМІ. Головна мета публікацій – створити негативний імідж Інтерпайпу», – повідомив власник одного з Інтернет-ЗМІ.

Інше джерело з медіаринку, повідомляє, що насправді ця кампанія з дискредитації Інтерпайпу в українських ЗМІ розпочалася ще минулого року, але суттєво активізувалася у січні та лютому.

«Vorex не просто замовляє публікації. Вони працюють безпосередньо з журналістами, які публікують псевдорозслідування зі спотвореними та брехливими фактами, щоб власники ЗМІ не здогадалися про замовний характер таких матеріалів. Насправді тут нічого нового. Але коли Vorex, який досі працює в Росії та сплачує там мільйони податків, хоче щось подібне протягнути про своїх конкурентів – це перебір», — каже редактор одного з інформаційних агентств, до якого надходили пропозиції щодо розміщення матеріалів.

У кампанію чорного піару також планують залучити представників експертного середовища, головним завданням яких стане легітимізація хибних фактів компанії Інтерпайп.

«До мене в січні від знайомих медійників надходили пропозиції на комерційній основі озвучувати негативну інформацію про Інтерпайп. Я ввічливо відмовив. До розмови про конкретні суми не дійшло. Не знаю, чи хтось інший погодився», — ділиться один з економічних експертів, якого часто цитують українські ЗМІ і який попросив не публікувати його ім’я.

Нагадаймо, у січні видання «Наші гроші» оприлюднило два негативні матеріали про Інтерпайп, у яких компанію назвали «прокладкою». Пізніше ці матеріали були спростовані та розкритиковані експертним середовищем.




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024