З п’ятої спроби: НАЗЯВО перевірить на плагіат дисертацію голови столичного Госпсуду Босого

НАЗЯВО перевірить на плагіат дисертацію голови столичного Госпсуду Босого

У НАЗЯВО таки перевірять дисертацію голови Госпсуду столиці Києва Вадима Босого на плагіат? З відповідною скаргою звернувся СтопКор, і це вже п’ята спроба громадськості розвіяти сумніви довкола академічної доброчесності судді-мільйонера. В самому агентстві запевнили: ознак тиску ззовні не відчувають, а перевірка відбудеться у відповідності до встановленого порядку.

Як ми повідомляли раніше, наприкінці березня журналісти СтопКору спрямували до НАЗЯВО скаргу з проханням перевірити можливі факти академічного плагіату в дисертаційній роботі керівника столичного Госпсуду Вадима Босого.

За даними відкритих джерел, у 2021 році Босий отримав вчений ступінь доктора наук. Він захистив наукову роботу на тему "Адміністративно-правовий статус біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту: теоретичний та праксеологічний аспект". Примітно, що захист дисертації відбувався у Дніпрі, хоча на той момент суддя постійно мешкав і працював у Києві. Даний факт зацікавив журналістів у контексті низки нещодавніх скандалів довкола "запозичень" у наукових роботах топчиновників.

Дисертацію голови Госпсуду Києва перевірять на наукову чесність

Варто зауважити, що це вже пʼятий випадок, коли громадськість звертається до НАЗЯВО зі скаргами подібного змісту. Проте у попередні чотири разі скарга не розглядалась і поверталась заявника без розгляду на підставах, які мають ознаки суто формального підходу.

Редакція СтопКору звʼязалась із головою НАЗЯВО Андрієм Бутенком, аби отримати його коментар. Зокрема, репортерів цікавило, чи відчувають в агентстві певний тиск, коли розглядають скарги щодо високопосадовців. У відповіді очільник установи запевнив, що все відбуватиметься відповідно до встановленого порядку, і жодні зовнішні фактори не впливають на розгляд справи.

Нагадаймо, що суддя Босий відомий як фігурант сумнівного рішення у справі Нацбанку проти Ігоря Коломойського, яке дозволило олігарху "зекономити" 9 мільярдів гривень. Після виходу розслідування СтопКорустатками та справами Босого зацікавились у ВККСУ та НАЗК. У ВККС поінформували, що звернення СтопКору щодо перевірки декларацій Босого прийнято і вже знаходиться на розгляді.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024