«Коли Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з депутатів, вона передала владу в руки силовиків», — Ольшанський

Олександр Ольшанський, батько-засновник українського інтернету

Олександр Ольшанський, батько-засновник українського інтернету

Як зазначає Олександр Ольшанський, сьогодні кожне третє підприємство має проблему блокування податкових накладних, що є проявом тиску.

«Відсоток підприємств, які сьогодні стикаються з блокуванням податкових накладних в Україні, — 30%. Тобто протягом місяця кожне третє підприємство має хоча б одну заблоковану податкову накладну. Маленьку, велику, не важливо.

Податкова фальсифікує цю статистику. Вона співвідносить кількість заблокованих накладних не до кількості підприємств, які реально працюють, а до підприємств, які зареєстровані як платники НДС, але вже давно не подають ніяких декларацій. У них зареєстровано 250 тисяч платників з них «живих» залишилося приблизно 80. Другий спосіб фальсифікації — вони співвідносять не кількість підприємств, які отримували проблеми, а суму, яку вони заблокували, з сумою всього НДС в країні.

Якщо кожне третє підприємство в країні «маніпулює з ПДВ», значить щось не так або з податковою, або з ПДВ», — відзначає Ольшанський.

Юлія Свириденко: «Останні два місяці в бізнесу менше нарікань на правоохоронні органи»

Він зауважив, що був присутній на двох зустрічах з Радою з підтримки підприємництва в Офісі президента щодо розв’язання проблем бізнесу, і резюмував, що «проблема знаходиться не у цій будівлі».

«Я займався бізнесом і сильно по-іншому не пам’ятаю. Я не кажу, що це добре. Я кажу, що по-іншому ніколи не було. Я думаю, що є якийсь корінь цієї проблеми і його треба шукати. І він не у в законі «Про БЕБ» або в підслідності зараз. Я думаю, що цей корінь знаходиться значно глибше.

Колись у 2014 році я балотувався в народні депутати, в якийсь момент мені запропонували зіграти в гру: якби у вас була чарівна паличка, яка б виконувала тільки одне бажання, і ви б хотіли в цій країні зробити якісь реформи на краще, яке б бажання ви загадали? Яку інституцію треба змінити або яку основу, аби зупинити 30 років ходіння замкнутим колом? …Я досі не знаю, яка правильна відповідь. У мене є дві. Перша — я змінив би виборчу систему. Друга — судову. Досі не можу вирішити. Але, боюсь, що перша відповідь більш правильна. В кінці цього ланцюга всеодно буде Верховна Рада. Як говорив Роман Петрович Безсмертний: «Верховна Рада може прийняти будь-яке рішення». Зрештою, уся влада у цій країні належить їй», — зазначив бізнесмен.

Верховна Рада написала ті закони, які виконуються. Саме Верховна Рада може ухвалити будь-що, маючи 300 голосів, підкреслив він.

«В кожній країні світу влада належить або обраним представникам, або силовикам. Іншого розділення не існує. Індикатор тільки один – це наявність недоторканності в обраних людей. Того дня, коли Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з депутатів, вона передала владу зі своїх рук, рук обраних представників народу, в руки силовиків. Ми обрали їх для того, щоб вони нас захищали від свавілля. Як вони можуть від чогось захищати, якщо в не змозі захищати себе?» — відзначає Ольшанський.

Андрій Длігач: «Тільки 2 % українських підприємств вважають свій фінансово-економічний стан непоганим»

У парламенті, вважає бізнесмен, знаходиться розв’язання усіх проблем бізнесу.

Олександр Ольшанський, батько-засновник українського інтернету

Олександр Ольшанський, батько-засновник українського інтернету

«Я згоден з тим, що нам потрібна дерегуляція, що потрібно змінити податкову систему, суди… Тільки скажіть, а де ці чудові люди, які це все зроблять? Де вони?

..2 дні тому прочитав пост Поперешнюка, що в країні дуже погано з енергетикою, на нас очікують усі можливі неприємності з цього приводу, мовляв, давайте скасуємо ліцензії на виробництво і продаж електроенергії. Прямо зараз. Давайте піднімемо ціну на електроенергію. Давайте зробимо так, щоб ця країна стала найперспективнішою країною для інвестицій в електроенергетику. Будь-яку.

Можна це зробити? Можна зробити. А де чудесні люди, які це зроблять? Тут моя думка не змінюється. Я вважаю, що виконавча влада діє в рамках, які їй підписує закон. На жаль, це так. Так влаштована наша країна», — резюмував Ольшанський.




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024