Санкції працюють: Російські авіакомпанії змушені шукати запчастини у Ефіопії та Пакистані

самолет,аэрофлот

Російська Асоціація експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) запропонувала Росавіації розширити перелік країн, в яких можна купувати запчастини для літаків.

Про це повідомляє російське агентство РБК із посиланням на два джерела у місцевій авіаційній галузі.

У травні 2022 року США, Канада та ЄС заборонили постачати оригінальні комплектуючі для літаків російським авіакомпаніям. У відповідь російський уряд дозволив місцевим компаніям купувати комлектуючі не у країн-розробників літаків, а в низці інших країн. Тоді до цього переліку внесли Іран, Єгипет, Узбекистан, Ізраїль, Мексику, Туреччину, Індію, Бразилію, Китай, Велику Британію, ОАЕ, Йорданію, Таїланд, Арубу та ПАР.

Тепер російські авіакомпанії просять додатково включити до переліку Індонезію, Ефіопію, Гонконг, Сінгапур, Південну Корею, Малайзію та Пакистан.

У Росавіації вже звернулися з відповідним проханням до Мінтрансу РФ. Там вважають, що ці країни та їхні авіаційні адміністрації мають високі результати аудитів ICAO (Міжнародної організації цивільної авіації), "що говорить про належну організацію системи безпеки польотів".

При у Росавіації визнають, що не взаємодіяли з авіаційною владою цих країн "і не має достатньої інформації щодо системи сертифікації та контролю за виготовленням компонентів даних відомств".

Читайте також: Наслідки санкцій: Літаки російських авіакомпаній почали вдвічі частіше ламатися в польоті

Як повідомлялося, через відсутність оригінальних запчастин в Росії все частіше ламаються літаки. Із січня по серпень 2023 року в Росії було зафіксовано понад 120 авіаційних інцидентів за участю цивільних літаків, які використовують російські авіакомпанії, що в 2,2 раза більше, ніж раніше. З 2018 по 2022 рік: тоді в середньому фіксувалося 55 інцидентів.

Нагадаймо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну США та ЄС запровадили санкції, які забороняють постачання до Росії літаків та запчастин до них. Іноземні лізингодавці після цього почали відкликати лайнери з Росії, однак російська влада відмовилася це робити, зобов’язавши перереєструвати літаки в Росії.

Однак ці літаки зареєстровані їх власниками переважно на Бермудах та в Ірландії. Зараз у цих країнах залишаються зареєстровані близько 400 літаків, які використовують російські авіакомпанії.

За даними Росавіації, на 24 лютого 2022 року у бермудському реєстрі у російських авіакомпаній було зареєстровано 745 літаків, в ірландському – 36.

Автор: Михайло Орлюк




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024