Samsung та Acer відновлюють видатки на просування своєї продукції в Росії,

samsung

Постачальники електроніки, які заморозили видатки на просування або взагалі припинили постачання продукції в РФ після початку повномасштабного вторгнення в Україну, відновили рекламну активність на російському ринку у 2023 році до 65-100% від рівня 2021 року.

Серед таких брендів – китайські Honor та Xiaomi, південнокорейська Samsung та тайванська Acer, пише російське видання "Коммерсант" із посиланням на дані аналітиків місцевої компанії TelecomDaily.

Джерело видання уточнило, що "інвестиції в маркетинг зростали з нульової бази 2022 року, перевищивши показники 2021 року на 2-5%". Співрозмовник в одній із компаній зазначив, що компанії "в основному орієнтуються на співпрацю з блогерами".

Співрозмовник видання серед топменеджерів однієї з великих російських торговельних мереж пояснив, що через санкції іноземні виробники електроніки використовують трейд-маркетинг. Це означає, що компанії передають рекламний бюджет і право керувати стратегією просування повністю третім особам, переважно це маркетплейси, рітейлери та дистриб’ютори.

Джерело серед виробників смартфонів підтвердило, що вся рекламна активність компаній, що пішли, йде через рітейлерів і маркетплейси. У пресслужбі найбільшогно російського маркетплейсу Wildberries заявили виданню, що на майданчику за 2023 рік у сегменті електроніки рекламна активність збільшилася у 6,6 раза порівняно з 2022 роком.

При цьому маркетингову активність на 60% збільшили китайські бренди смартфонів – Tecno та Infinix. У рекламному холдингу NMi Group відзначили серед таких компаній Honor та Xiaomi. Крім них рекламну активність виявляє і південнокорейська Samsung, повідомляють у російському IT-холдингу Fplus.

Читайте також: Apple відмовилась від вольфраму, танталу та золота з РФ, а Samsung продовжує їх купувати, – ЗМІ

Нагадаймо, ще на початку березня 2022 року південнокорейська компанія Samsung Electronics вирішила припинити постачання своєї продукції в Росію через війну проти України.

Тайванська компанія з виробництва комп’ютерної техніки та електроніки Acer заявляла, що припзупиняє свою діяльність у Росії через війну в Україні, у квітні 2022 року.

Загалом після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну ряд великих виробників електроніки (Apple, Dell, Samsung, Asus, Lenovo, LG, GoPro та інші) зупинили постачання продукції в Росію. До цього більшість зарубіжних виробників працювало в Росії за механізмом прямого імпорту, при якому ввозили техніку самостійно або через дистриб’юторів.

Автор: Михайло Орлюк




Новости
Корупція під час війни не знає меж: у Фастові мерія за 10 днів провела “надзвуковий” тендер на 200 млн гривень
19.04.2024

Російський слід Арсена Жумадинова: дружина росіянка, брат - російський бізнесмен, відвідування Криму. Корупція та злочини гендиректора «Державного оператору тилу»
18.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Командувачем ОК "Південь" став бригадний генерал Шаповалов
16.04.2024

Британія подумує надати свою новітню лазерну зброю Україні
12.04.2024

Киян та мешканців області попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки
11.04.2024

Довічний термін отримав коригувальник, який навів "Іскандер" на піцерію в Краматорську
05.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

Правитель РФ Володимир Путін заявив, що Росія не може бути об’єктом терористичних атак з боку ісламських фундаменталістів, бо в країні начебто існує "міжконфесійна злагода та єдність". Джерело: пропагандисти "РИА Новости" Пряма мова Путіна: "Росія
04.04.2024

У березні ЗСУ знищили рекордну за час великої війни кількість артилерійських систем РФ – МОУ
02.04.2024